Esquerra Republicana llança «Sabadell és teu», la cançó del Sabadell de la gent

  • El conjunt musical The Aldermen, format per militants i amics d’ERC Sabadell (entre els quals, dos regidors) estrenarà en viu la peça musical demà dissabte a les 11.30 h en una vermutada republicana a la plaça de les Dones del Tèxtil
  • La peça mescla música llatina, amb tocs de chan chan i son cubà, sons i percussió guajira i candombe, amb fusió urbana: conté dues estrofes rapejades. Això evoca l’origen uruguaià de l’alcaldable republicà
  • Gabriel Fernàndez: «Aquesta cançó, realment, per a mi, és preciosa, i estic molt content que sigui l’emblema que portarem en la campanya perquè el somriure i el ball són sempre l’emblema de les millors causes, i la nostra és una causa preciosa: tornar a fer de Sabadell una ciutat republicana»

Esquerra Republicana Sabadell ha publicat avui la cançó Sabadell és teu als seus perfils a Twitter, Instagram, Facebook i YouTube. La peça, creada pels republicans sabadellencs, en resumeix la proposta política a la ciutat, centrada a tornar a posar l’Ajuntament al servei de la gent corrent amb Gabriel Fernàndez, «un veí com tu i com jo», al capdavant, en contraposició al model i a l’estil dels qui anomena «els de sempre». Sabadell és teu mescla música llatina, amb tocs de chan chan i son cubà, sons i percussió guajira i candombe, amb fusió urbana (conté dues estrofes rapejades). Tot plegat evoca l’origen uruguaià de l’alcaldable, primer edil local nascut fora de la UE.

La cançó l’estrenarà en viu demà dissabte el grup amateur The Aldermen, format per militants i amics d’ERC Sabadell (entre els quals, dos regidors: Pere Farrés i Raül Garcia Barroso); serà a les 11.30 h en una vermutada republicana a la plaça de les Dones del Tèxtil.

«Si no puc ballar, no és la meva revolució»

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, ha afirmat: «Emma Goldman deia: en una de les seves frases cèlebres ‘Si no puc ballar, no és la meva revolució’. I quan em van escollir alcaldable, el novembre del 2021, vaig demanar al meu equip que jo volia una campanya molt propera, molt humana, molt alegre, molt il·lusionant; segurament, perquè jo vinc d’un país on és habitual que la música acompanyi la festa de la democràcia que són les eleccions. I, llavors, s’ho van prendre molt seriosament, i heus ací aquesta cançó. A mi, realment, m’encanta. Des del primer moment que la vaig sentir, em va encantar perquè m’hi veig: els qui n’han fet la lletra han reconegut el candidat i hi veig Sabadell. Hi veig aquesta connexió amb el que volem fer, aquesta il·lusió que tenim, aquest projecte i aquesta alegria. I jo vull una campanya i una ciutat on l’alegria estigui molt més present. I, per tant, aquesta cançó, realment, per a mi, és preciosa, i estic molt content que sigui l’emblema que portarem en la campanya perquè el somriure i el ball són sempre l’emblema de les millors causes, i la nostra és una causa preciosa: tornar a fer de Sabadell una ciutat republicana».

La lletra de Sabadell és teu

A la vora del Ripoll,
hi ha la ciutat on vols viure.
Com la ceba, t’emociona,
i se’t fica dins la pell.

La vols verda com el rodal
i transparent com el torrent,
sobirana i republicana.
Sabadell, al costat de la gent!

De la mà de la Muriel,
de l’Uruguai va arribar
un ‘pibe’ que es diu Gabriel
amb ganes de transformar.

De cognom es diu Fernàndez
i vol deixar-s’hi la pell.
És un veí com tu i com jo,
és l’alcalde de la gent.

Per portar el canvi i la il·lusió,
per ser ciutat de primera,
per posar pilars ben forts,
com de colla castellera!

Sabadell, Sabadell, Sabadell, Sabadell
és teu!
Sabadell, Sabadell, Sabadell, Sabadell,
sí!

Sabadell no és una rifa,
que no et prenguin més el pèl.
Quan ells guanyen, tu perds!
Posarem el crit al cel.

Els que manen des de sempre
només volen enredar,
aixecar-te la camisa…,
però, amb en Gabriel, ho tenen clar!

Sabadell, Sabadell, Sabadell, Sabadell.
La biblioteca de Gràcia és teva!
Sabadell, Sabadell, Sabadell, Sabadell.
La bressol de la Concòrdia és teva!
Sabadell, Sabadell, Sabadell, Sabadell.
El Mercat de Campoamor és teu!
Sabadell, Sabadell, Sabadell, Sabadell.
Un Ripoll viu per a tothom és teu!
Sabadell, Sabadell, Sabadell, Sabadell
és teu!