Esquerra Republicana exigeix al govern de Sabadell celeritat en la gestió de les llicències de terrasses davant la seva reobertura el 23 de novembre

  • Vol que es faciliti que ocupin la calçada quan no hi hagi prou vorera, i que es donin llicències d’ofici que es puguin regularitzar fins al 31 de desembre
  • Èlia Soriano-Costa, portaveu adjunta: «Tenim 10 dies per fer-ho: fem-ho. Que no ens passi com en la primera desescalada. Siguem, ara, realment eficients»

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, el principal de l’oposició, ha exigit celeritat al govern de la ciutat per gestionar tant les llicències de terrasses en tràmit com les noves davant la seva reobertura d’aquí a deu dies (el dilluns 23 de novembre), anunciada ahir pel govern de la Generalitat. Els republicans sabadellencs també han remarcat la necessitat que l’executiu municipal vetlli perquè, en aquesta nova etapa, les terrasses ocupin la calçada sempre que sigui necessari per facilitar el pas dels vianants per les voreres amb distància de seguretat.

Llicències temporals d’ofici

Els republicans també proposen que l’Ajuntament de Sabadell atorgui llicències d’ofici que facilitin als establiments obrir terrasses d’aquí a 10 dies, i que, extraordinàriament, tinguin fins al 31 de desembre per tramitar-ne la documentació que les regularitzi.

La portaveu adjunta d’Esquerra Republicana al consistori sabadellenc, Èlia Soriano-Costa, ha afirmat: «Segons l’informe científic sobre vies de transmissió del COVID-19 encarregat pel Ministeri de Ciència i Innovació del govern espanyol, cal afavorir que bars i restaurants funcionin a l’aire lliure per evitar la propagació del virus dins els locals. Agilitzem, doncs, la gestió de les llicències de terrasses; facilitem que ocupin la calçada sempre que no hi hagi prou vorera, promovem llicències d’ofici que permetin obrir ara i presentar papers fins al 31 de desembre. Tenim 10 dies per fer-ho: fem-ho. Que no ens passi com en la primera desescalada. Siguem, ara, realment eficients».

«Totes les facilitats»

La portaveu adjunta ha reblat: «Les mesures dràstiques no són un caprici de cap govern, sinó un imperatiu per salvar vides i protegir la salut de tothom. A Sabadell i a tot el país, el sector de la restauració ha fet un esforç ingent: haurà tancat, en total, 39 dies en aquesta segona onada. Aquest sacrifici cal reconèixer-l’hi i agrair-l’hi explícitament, però, també i sobretot, més enllà de les paraules boniques i dels tuits, cal que totes les administracions —també la més propera: la municipal— donin totes les facilitats als negocis de restauració en aquesta represa, i que siguin eficaces i ràpides. Som-hi».