Esquerra Republicana celebra que l’Audiència de Barcelona arxivi la querella d’Smatsa contra regidors i tècnics del Govern de Transformació

L’exregidor republicà Xavi Guerrero sosté: “Defensar el bé comú i els interessos de la ciutadania davant una empresa untada de mercuri no és delicte”

Esquerra Republicana Sabadell celebra que l’Audiència de Barcelona hagi arxivat definitivament la querella de la concessionària de neteja viària i recollida de residus, Smatsa, contra regidors del Govern de Transformació 2015-2019 i tècnics.

Ni amenaces ni intimidacions

El president de la secció local d’ERC, el també regidor Santi Valls, ha valorat positivament la decisió: “Així havia de ser i ho celebrem”, ha dit, i ha afegit: “Amb aquesta notícia, es demostra un cop més que l’anterior govern de Sabadell feia bé la seva feina. No hi va haver, mai, ni amenaces ni intimidacions a ningú: Esquerra defensava i defensa que el que s’ha de fer és complir el contracte, i que els diners dels ciutadans han de servir perquè la ciutat estigui neta. I encara no és així”.

Valls ha recordat: “L’assetjament de la concessionària retorçant la justícia continua: l’arxivament definitiu de la querella implica la represa dels contenciosos suspesos”.

Valoració de Xavi Guerrero

El regidor d’Espai Públic 2015-2019, el republicà Xavi Guerrero, valora així l’arxivament de la querella: “El jutjat primer i l’Audiència després han confirmat que, tal com sempre hem defensat, no és delicte defensar el bé comú i els interessos de la ciutadania davant d’una empresa untada de mercuri que no podia ni justificar les factures que emetia”. Guerrero ha afegit: “Ara toca ser conseqüents i portar el contracte a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè pugui determinar si és vàlid o no. Altrament, el govern PSC-Podemos i els partits que el secundin es posicionaran al costat de l’empresa i no pas al costat dels veïns de Sabadell que volen una ciutat i una política netes”.