Esquerra Republicana apressa el govern de Sabadell a resoldre el nou focus de xinxes del barri d’Espronceda

Veïns d’Aprestadors 1 s’han adreçat al grup municipal republicà perquè els ajudi a fer visible i a solucionar el problema, contra el qual entenen que l’Ajuntament no fa prou

ERC presentarà una pregunta a l’alcaldia sobre la lluita contra les plagues a la ciutat

Un grup de veïns del bloc del número 1 del carrer Aprestadors s’ha adreçat al grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell davant del focus de xinxes que afecta l’immoble, denunciat a principis de mes per l’Associació de Veïns d’Espronceda. El problema s’afegeix a altres de semblants com el focus de xinxes dels Merinals o la plaga de rates de Can Puiggener, denunciada recentment, també, pel grup republicà. ERC presentarà una pregunta formal a l’alcaldia sobre les actuacions del govern de Sabadell per fer front a les plagues i evitar-ne la propagació.

Una família, obligada a abandonar el pis

La comunitat de propietaris del bloc afectat qualifica el succés de “problema de xinxes extrem” en una instància presentada al consistori el 4 de novembre. En aquesta mateixa instància, expliquen que l’origen de les xinxes podria ser el pis d’un veí concret, si bé els insectes també afecten, si més no, la família del pis de sota, fins al punt d’haver-la obligat a abandonar l’habitatge. L’afectat explica: “Hi ha un nen de 16 mesos i hi ha molts nens al bloc. He hagut de sortir-ne i no tinc mitjans econòmics”.

La comunitat ha sol·licitat “l’actuació urgent de Salut, Acció Social i Alcaldia”, i remarca, també, el problema que suposa el fet que alguns veïns recullin de les escombraries els objectes infestats de xinxes dels quals els afectats s’han hagut de desfer. Una campanya popular informa del risc d’aquesta pràctica mitjançant cartells, però els veïns denuncien que el govern no ha complert el compromís de crear enganxines per identificar mobles i trastos contaminats llençats, la qual cosa contribueix a l’expansió de la plaga.