ERC Sabadell proposa una taula d’atenció primària amb els grups municipals i la Generalitat per tractar, entre altres, el cas del Poblenou

  • Exigeix al govern municipal que faciliti transport de franc als usuaris del barri atesos al CAP La Serra mentre duri el tancament del consultori per la pandèmia
  • Glòria Llobet: «Cal una taula de treball per estudiar i definir millores en assistència primària tant al Poblenou com en altres barris de Sabadell»
  • Gabriel Fernàndez: «Aspirem que l’atenció primària millori sensiblement al Poblenou i a tot Sabadell. El consultori del barri compleix una funció social que també hem de cuidar. Cal trobar, plegats, la millor fórmula possible»

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell proposa als cinc altres partits del consistori que la institució «creï un grup de treball» amb el Departament de Salut de la Generalitat «per estudiar i definir millores en l’àmbit de l’atenció primària al Poblenou i al conjunt de la ciutat». La moció republicana, que s’ha registrat avui dijous i que es debatrà a la Junta de Portaveus del dijous 26, també insta el govern municipal PSC-Podemos a facilitar targetes de transport amb viatges de la TUS gratuïts a tots i cadascun dels usuaris del Poblenou que hagin de ser atesos al proper CAP La Serra de Torre-romeu.

Professionals i pacients, segurs

La regidora republicana Glòria Llobet, responsable de salut del Govern Republicà, ha apuntat: «La COVID-19 ha afectat irremeiablement l’atenció primària de tots els barris de Sabadell i de tot el país; està havent-hi un esforç enorme del govern de la Generalitat per adequar-los a la nova situació i, també, reforçar-los. El consultori del Poblenou ha hagut de tancar en aquest moment excepcional de pandèmia per motius de seguretat: no compleix les condicions mínimes per donar servei de manera segura, i la decisió presa garanteix la salut dels professionals i dels pacients. Mentrestant, els malalts crònics o greus han rebut atenció sanitària domiciliària, que ha crescut molt tant en medicina com en infermeria. Cal una taula de treball Ajuntament-Generalitat amb tots els grups municipals per estudiar i definir millores en assistència primària davant les noves necessitats tant al Poblenou com en altres barris de Sabadell».

Una millora global i la millor fórmula per al Poblenou

El portaveu d’Esquerra Republicana, Gabriel Fernàndez, ha reblat: «La prioritat absoluta ara per a nosaltres és el dret a la salut i la vida de la nostra gent. Proposem crear una taula de treball amb tots els grups municipals i el Departament de Salut sobre la base de l’evidència científica, la lleialtat institucional, la cooperació entre administracions i el diàleg amb els veïns per definir la millor atenció i una resposta de qualitat al Poblenou i al conjunt de la ciutat. Quan s’acabi aquest episodi excepcional, aspirem que l’atenció primària millori sensiblement no només al Poblenou, sinó, també, a tot Sabadell. El consultori del barri compleix una funció no només sanitària, sinó també social, que també hem de cuidar. Cal trobar, plegats, la millor fórmula possible».

«I, alhora», ha afegit Fernàndez, «instem el govern municipal a activar immediatament el mecanisme perquè els veïns del Poblenou que hagin de ser atesos al CAP La Serra de Torre-romeu puguin desplaçar-s’hi amb la TUS de manera gratuïta. No entenem com l’executiu local no ha pres encara aquesta mesura que sí que és a les seves mans i que fins i tot li ha suggerit la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, en una carta a la regidora de Salut en què es posa a la disposició del consistori».