ERC Sabadell inicia la campanya al Parlament Europeu amb la coalició Ara Repúbliques

  • L’eurodiputada vallesana Diana Riba encapçala la coalició amb l’objectiu de seguir incidint en les regulacions europees per defensar Catalunya i preservar els drets socials, ambientals, civils i polítics
  • La coalició electoral entre els republicans i EH Bildu, BNG i Ara Més, representa l’aliança del sobiranisme d’esquerres de les nacions sense estat a l’estat espanyol

Esquerra Republicana Sabadell ha donat el tret de sortida a les eleccions al Parlament Europeu del de juny. Els republicans han presentat a la plaça Doctor Robert els cartells de la campanya electoral, en la qual formen part de la coalició Ara Repúbliques i concorren amb l’eslògan «Europa Republicana». L’acte d’inici ha comptat amb la presència Roger Vilaret, president de la secció local d’Esquerra Republicana a Sabadell, de Juli Fernàndez i de Gabriel Fernàndez, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell.

La política europea ens afecta directament

El 60% de les lleis que afecten la vida dels sabadellencs i de les sabadellenques tenen el seu origen al Parlament Europeu.

El Parlament Europeu, conjuntament amb el Consell d’Europa tenen la capacitat de dictar reglaments i directives que s’incorporen a la normativa dels estats membres o que guien la seva actuació en aspectes com els ajuts socials de la guerra a Ucraïna o les eines Next Generation EU.

El president d’ERC Sabadell, Roger Vilaret, ha afirmat: «A Europa veiem com Junts, PSC o PP es posen d’acord molt ràpid. Han votat a favor del retorn de les retallades o també han votat junts l’acord de lliure comerç contra la nostra pagesia».

La coalició republicana s’ha oposat a un tipus d’acords que són contraproduents tant pel clima com per al comerç local. Vilaret ha afirmat que «a Europa ens hi juguem l’economia local».

La proposta d’ERC per una Europa verda i justa

Roger Vilaret Garcia ha reblat: «Aquestes eleccions determinen el model social i de valors a la UE perquè una coalició forta amb un bon resultat és clau per aturar l’extrema dreta ampliant els drets i llibertats dels pobles». I ha destacat: «Ara Repúbliques som l’única força que ens comprometem a lluitar per aquest augment de drets humans».