ERC publica un «programa viu» per «transformar» la ciutat, prop de 800 accions en 100 pàgines pensades per guanyar el Sabadell de la gent

  • Els republicans subratllen que el document està pensat per «transformar de debò» la ciutat des del govern d’un Ajuntament que volen «refundar» i tornar a posar «al servei de tothom: de cada barri, de cada veí» de Sabadell
  • Gabriel Fernàndez: «Molt orgullosos de la feina feta, molt agraït a tots els companys que han treballat perquè avui puguem presentar el millor programa que la ciutat pot tenir per tenir l’Ajuntament que tots somniem»

ERC Sabadell ha publicat avui dimecres al seu web, sabadellrepublicana.cat, el programa electoral per als comicis municipals del 28 de maig. Els republicans remarquen que es tracta d’un «document viu», amb una «concepció moderna del treball programàtic», i, per tant, subjecte a esmenes i afegitons d’última hora fruit de l’escolta i el treball amb ciutadans i entitats durant la campanya, i pensat per «transformar de debò» la ciutat des del govern d’un Ajuntament que volen «refundar» i tornar a posar «al servei de tothom: de cada barri, de cada veí». El programa aplega quasi 800 accions que ocupen 100 pàgines i que s’agrupen en els tres grans eixos del Sabadell de la gent que Gabriel Fernàndez es compromet a fer possible amb el seu equip: Sabadell proper, Sabadell seductor i Sabadell amb futur. A més, inclou un annex amb les 130 propostes del Jovent Republicà de Sabadell. L’equip redactor, que hi ha treballat l’últim any, l’ha coordinat Xavi Belmonte. Bona part de les propostes del programa recullen els suggeriments de persones i entitats expertes en matèries concretes, properes o no al partit.

Transformem Sabadell

El nou format del programa electoral d’Esquerra Republicana Sabadell inclou les nou propostes que integren el programa Transformem Sabadell, la comunicació de les quals la formació ha prioritzat al llarg de la precampanya i prioritza, també, en campanya. Transformem Sabadell agrupa les propostes principals dels republicans per al pròxim mandat, cadascuna de les quals es mostra en un vídeo amb l’abans i el després. ERC Sabadell ja n’ha presentat cinc: L’alcalde de les escoles, Sabadell Respira, El sud mola, La biblioteca de la gent del 5è i Pissit Cultura Popular.

Un programa del segle XXI

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, «l’alcalde de la gent», ha dit: «El programa d’Esquerra Republicana per a les eleccions de l’any 2023 és el fruit del treball d’un equip de gent molt divers, molt gran, al llarg de molts mesos. I, sobretot, vull destacar que hi ha persones que hi han col·laborat que no són de la nostra formació, i que nosaltres reconeixem una expertesa a la ciutat en diferents temes. I això ens ha fet que la proposta sigui encara molt millor, amb coneixement. És un programa, ho vull destacar, ambiciós, valent. La transformació que Sabadell necessita exigeix un programa ambiciós i valent, però al mateix temps basat en la evidència i el coneixement. Per tant, estem molt contents d’això».

»Una altra qüestió important d’aquest programa és que és un programa viu. Vol dir que l’estem construint, també, diàriament; que, des que jo sóc candidat, estic sortint a escoltar les persones. Fa 18 mesos de treball que escolto les persones perquè crec que molta gent té moltes coses a aportar i pot donar-nos claus per millorar els entorns, la vida, la seva vida i poder respondre millor, com a administració local, a les grans necessitats.»

»La transformació que requereix Sabadell és molt gran, i és per això que requereix, també, un Ajuntament que hem de transformar i que hem de refundar. No podrem transformar Sabadell, no podrem fer la revolució que volem fer sense aquesta refundació de l’Ajuntament. I en aquest programa també fem constar, clarament, cap a on volem anar.»

»Per tant, molt orgullosos de la feina feta, molt agraït a tots els companys i companyes que han treballat perquè avui puguem presentar aquest programa, que és el millor programa que la ciutat pot tenir per tenir l’Ajuntament que tots volem i que tots somniem. Un Ajuntament que defensi la vida, que defensi els interessos de les grans majories i que estigui al servei de les necessitats i els problemes de la nostra gent.»