ERC proposa un Consell Local de Seguretat extraordinari arran dels fets de dissabte

Està preocupada pel fet que hi resultessin ferides persones alienes als fets violents

ERC Sabadell proposa la convocatòria d’una reunió extraordinària del Consell Local de Seguretat que examini i informi en detall de l’operatiu policial de la matinada de dissabte a diumenge a l’eix Macià. Com a primera força de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell, Esquerra Republicana pensa que els fets ocorreguts justifiquen que els actors socials, administratius i policials que formen part del Consell els analitzin detalladament.

La posició d’ERC Sabadell

El grup municipal d’ERC va requerir tota la informació disponible diumenge al matí per tal de fer-ne una primera valoració. Tal com ha explicat el portaveu, Gabriel Fernàndez, la posició de la formació és la següent:

  1. Rebutgem els fets violents, s’adrecin a qui s’adrecin. Lamentem i condemnem la baralla, la pluja d’objectes i les agressions als cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra i Policia Municipal).
  2. Ens preocupa que en la intervenció resultessin ferides persones alienes als fets violents, i, en defensa dels interessos i necessitats dels veïns, demanem que s’investigui l’operatiu. La nostra voluntat és conèixer el dispositiu policial en detall per poder valorar que els cossos policials disposen dels mitjans necessaris per desenvolupar la seva missió i, alhora, determinar que l’actuació es va desenvolupar fent servir les mesures estrictament necessàries i evitant afectar persones alienes als fets violents.
  3. Com sempre, els membres dels cossos policials tenen obertes les portes del grup municipal per trobar plegats la fórmula per continuar millorant les condicions en què desenvolupen una tasca vital per a la ciutat.
  4. La policia ha de poder gestionar els conflictes sense causar danys a ciutadans que no tenien comportaments violents i, en aquest cas, calen disculpes a aquests ciutadans afectats.
  5. Desitgem als veïns, mossos i policies municipals ferits una recuperació ràpida.
  6. Volem una festa sense violència.