ERC proposa al Centre d’Esports Sabadell una taula amb els sis grups municipals que recondueixi el desencontre amb el govern i vehiculi el suport institucional al club

  • El primer grup de l’oposició es reuneix d’urgència amb els màxims responsables del CES després del «comunicat desafortunat» de l’executiu
  • Gabriel Fernàndez: «Davant d’un comunicat desafortunat i inoportú del govern municipal, que hem llegit amb tristesa, el nostre deure, la nostra responsabilitat com a Govern Republicà és avui exercir aquesta mediació»

Esquerra Republicana Sabadell ha proposat al Centre d’Esports Sabadell una taula bilateral club-Ajuntament amb presència dels sis grups municipals per resoldre el desencontre generat pel «comunicat desafortunat i inoportú» emès ahir pel govern local i per bastir un nou marc de suport institucional que permeti a l’entitat tornar a la lliga Smartbank (Segona A), d’on acaba de baixar. Els republicans defensen que aquest nou marc de relacions facilitarà una sortida a la «situació anòmala» generada per la «gestió inhàbil» i la «comunicació preocupant» realitzada per l’executiu municipal. El partit ha plantejat la proposta al club en una reunió que s’ha fet aquest matí a la Nova Creu Alta.

Reunió CES-ERC a la Nova Creu Alta

Han assistit a la reunió, per Esquerra Republicana, el portaveu a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez; el president de la secció local, Santi Valls, també regidor, i el representant republicà al Consell Municipal de l’Esport i exdirectiu arlequinat Salvador Gamell, i, pel Centre d’Esports Sabadell, la vicepresidenta, Ana Navés, i el director general, Bruno Batlle.

Foc nou i consens per tornar a Segona A

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha afirmat: «Cal, simplement, donar compliment a la moció aprovada el 2016, que va rebre el suport de la pràctica totalitat dels grups: el club representa i promou la ciutat, en duu el nom arreu, i l’Ajuntament s’hi va comprometre donar-li ‘assessorament, mediació i suport’ per ‘contribuir a garantir-ne la viabilitat econòmica’; en aquest cas, la consolidació. Com a principal grup de l’oposició municipal, Esquerra Republicana hem pres la iniciativa per reconduir i revertir una situació anòmala generada per una gestió inhàbil i una comunicació preocupant per part del govern local, que no ha estat a l’altura de la institució i que no la representa: ni ens interpel·la ni ens concerneix. Davant d’un comunicat desafortunat i inoportú, que hem llegit amb tristesa, el nostre deure, la nostra responsabilitat com a Govern Republicà és avui exercir aquesta mediació».

Fernàndez ha afegit: «Aquest és un tema de ciutat. L’Ajuntament som tots: som 27 regidors. I avui sentim que hem d’actuar en nom de la institució. Cal un nou marc de relacions, una taula bilateral Ajuntament-club amb membres dels sis grups municipals que treballi en un nou pacte que faci evident i efectiu el suport institucional que el Centre d’Esports necessita i reclama per poder lluitar amb garanties per tornar a Segona A. Hem sentit la roda de premsa del president Esteve Calzada en què demanava un pacte de ciutat, proposta que recollim: demanem al govern que convoqui aquesta taula. Passa en altres municipis i ha de poder passar, també, a Sabadell. Fem que passi. O ho fem tots junts o no passarà. Hi hem de ser tots. Emprenguem el camí que permeti al club assolir els seus objectius esportius, que són, també, en definitiva, els de la ciutat».