ERC, preocupada pel fet que el govern PSC-Podemos afirmi que ha “donat instruccions perquè els subinspectors” de la Policia Municipal “siguin els més joves”

Demana a l’alcaldessa, Marta Farrés, que confirmi o desmenteixi «a qui, per fer què i com s’han efectuat les instruccions per fer que “els subinspectors siguin els més joves i així forçar una mica la màquina”», tal com s’ha declarat al ‘Diari de Sabadell’

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell ha registrat una pregunta a l’alcaldessa, Marta Farrés, en què li manifesta preocupació per les declaracions recents del tercer tinent d’alcaldessa de l’Àmbit de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme del govern local, Jesús Rodríguez Padilla, al Diari de Sabadell. Els republicans hi demanen a Farrés si les afirmacions (“Ja he donat instruccions perquè els subinspectors [de la Policia Municipal] siguin els més joves i així forçar una mica la màquina”) són “fidedignes”, i també volen saber “a qui, per fer què i com” s’han donat ordres contràries als criteris vigents al sector públic.

Tarannà bustista, igualtat en risc

Segons el regidor republicà responsable de temes de seguretat, Raül Garcia Barroso, també advocat: “Els responsables polítics hem de vetllar per garantir sempre els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que sempre s’han de donar en qualsevol provisió de llocs de treball a l’administració pública. Un electe no hi ha d’interferir en cap cas: ni ell ni ningú està per sobre d’aquestes normes. Així mateix, els òrgans de selecció s’han d’ajustar sempre als principis d’imparcialitat i professionalitat, i, per tant, no s’han de veure condicionats, mai dels mais, per l’opinió de cap representant polític. Afirmar-ho alegrement és molt greu. Considerem pertinents les afirmacions que la secció sindical majoritària (Comissions Obreres) ha fet arribar a tota la plantilla municipal”.

El portaveu republicà a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, comenta: “Les declaracions del tercer tinent d’alcaldessa ens preocupen enormement perquè, en cas de confirmar-se, podrien arribar a ser constitutives d’una pràctica irregular. Més enllà de les paraules i dels fets concrets, el que més ens preocupa és el tarannà que se’n desprèn: són un símptoma que ens recorda una manera determinada d’entendre la gestió municipal, d’una manera de fer amb un nom o, més ben dit, un cognom que no volem que torni: bustisme. La normalització de pràctiques com aquesta, que no són normals ni desitjables, pot ser el caldo de cultiu de la corrupció. Per això desitgem honestament que l’alcaldessa desmenteixi aquestes afirmacions urgentment. Estem constantment atents i fiscalitzem el govern perquè Sabadell no torni al passat. Ni el cos municipal de policia ni la ciutat en conjunt s’ho mereixen”.

Les quatre preguntes d’ERC a Marta Farrés

Aquestes són, literalment, les quatre preguntes que Esquerra Republicana fa a Farrés:

  • “Pot confirmar si actualment continuen havent-hi places de sotsinspector ocupades?”
  • “Hi ha intenció de modificar aquestes places?”
  • “Pot confirmar si aquestes declaracions aparegudes a premsa són fidedignes?”
  • “Pot confirmar o desmentir a qui, per fer què i com s’han efectuat les instruccions per fer que “els subinspectors siguin els més joves i així forçar una mica la màquina”?