ERC i el Jovent Republicà proposen que Sabadell sigui «municipi de referència» en esport electrònic i que estudiï promoure’n un focus a Gràcia

  • El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell planteja en una moció al Ple municipal de demà dimarts una bateria d’accions perquè la ciutat aposti pels e-sportsi en potenciï la pràctica
  • Glòria Llobet, regidora: «Cal que Sabadell aposti decididament pels esports electrònics. La disciplina no para de créixer —ho fa de manera exponencial— i està transformant el model d’oci dels i les joves»

Esquerra Republicana i el Jovent Republicà, representat a l’Ajuntament de Sabadell per la regidora Glòria Llobet, proposaran al Ple de demà que el consistori potenciï l’esport electrònic perquè pugui la ciutat pugui esdevenir-ne «municipi de referència». La moció republicana insta la institució a donar suport als joves que s’hi dediquen, a estudiar organitzar-ne «competicions o esdeveniments» per popularitzar la disciplina a la ciutat, i a promoure «iniciatives socioeducatives que motivin els joves a trencar barreres amb la tecnologia». Si la proposta tira endavant, l’Ajuntament també es comprometrà a estudiar la possibilitat que el barri de Gràcia esdevingui «zona d’especial interès» per instal·lar-hi activitats d’esport electrònic, incloent-hi un «equipament municipal» específic.

Equip de referència i feminització

Altres propostes de la moció d’Esquerra Republicana i del Jovent Republicà són que es creï «una taula de treball amb partits, organitzacions i entitats» del sector de l’esport electrònic que pugui crear-ne «un equip de referència» sabadellenc; que se’n redacti un «pla local de promoció» enfocat a «despertar l’interès per les tecnologies en les noies joves», i, també, que s’elabori «un estudi de l’actual situació de l’escletxa digital a la ciutat de Sabadell per tal de traçar un pla per eliminar-la’n».

Un fenomen que creix: una oportunitat

Glòria Llobet, responsable de joventut del Govern Republicà, ha dit: «Cal que Sabadell aposti decididament pels esports electrònics. Des d’una perspectiva local, inclusiva i social, la moció pretén fer de la ciutat un punt de referència per als esdeveniments i per als jugadors d’‘e-sports’. La disciplina no para de créixer —ho fa de manera exponencial— i està transformant el model d’oci dels i les joves».

El portaveu del Jovent Republicà de Sabadell, Harrison Parpillon, ha declarat: «Les institucions han de estar capacitades per reflectir les demandes que la ciutadania fa, i, en els aspectes que tenen a veure amb la digitalització, van tard. Calia començar a posar aquestes qüestions sobre la taula».

Segons l’estudi Global Sports Market Report de Newzoo, a l’estat espanyol hi ha 2,6 milions d’entusiastes dels esports electrònics, 5,5 milions de persones que n’han vist alguna vegada i 24,2 milions que han jugat o juguen a algun videojoc.