ERC demana que el govern municipal consensuï la reforma de la plaça de la Llibertat en una taula amb els veïns de la Concòrdia i que n’aturi el projecte actual

  • Els republicans defensaran al Ple de dimarts 2 de novembre una moció que hi insta el consistori davant el malestar generalitzat dels usuaris de l’espai
  • Gabriel Fernàndez: «Cal escoltar què volen els veïns i consensuar un projecte adequat; per tant, cal parar l’obra en curs. Fem-ho en una taula de treball específica on ens asseguem tots: veïns i entitats del barri i grups municipals»
  • Glòria Llobet: «No pot ser que el govern municipal estigui tirant endavant, amb diner públic, una plaça que no satisfà les necessitats dels seus usuaris; no ens podem permetre no escoltar-ne l’opinió, tirar pel dret. De cap manera»

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, el principal de l’oposició, vol que el govern municipal acordi un nou projecte de renovació de la plaça de la Llibertat amb els veïns de la Concòrdia i que, per tant, paralitzi l’actual. Els republicans defensaran al Ple de dimarts 2 de novembre una moció que insta el consistori a «crear una taula de treball que defineixi el projecte de renovació» d’aquest espai públic «amb la participació dels agents socials, dels grups municipals i de les entitats del barri», i, mentrestant, a aturar la proposta vigent, presentada a finals del mes de juliol. Esquerra Republicana Sabadell ha presentat la seva iniciativa aquest matí a la mateixa plaça amb el portaveu, Gabriel Fernàndez; la regidora del districte 4 del Govern Republicà, Glòria Llobet, i veïns del barri.

 

Malestar generalitzat

Glòria Llobet ha dit: «La nostra moció vol donar veu al barri; ens fem ressò del parer generalitzat i el duem a la institució que hi ha de respondre amb urgència: no pot ser que el govern municipal estigui tirant endavant, amb diner públic, una plaça que no satisfà les necessitats dels seus usuaris; no ens podem permetre no escoltar-ne l’opinió, tirar pel dret. De cap manera. El que proposa el govern municipal no satisfà ningú i, per tant, cal buscar un nou projecte que satisfaci tothom i, mentrestant, aturar l’actual. Nosaltres, Esquerra Republicana, hem escoltat veïns a títol individual, i també ens hem reunit o ens reunirem aquest cap de setmana amb l’Associació de Veïns, l’escola Font Rosella, la seva ampa i l’esplai La Llar del Vent, entre altres actors del barri. Tothom coincideix en el desacord amb el projecte presentat pel govern local aquest estiu».

Llobet ha afegit: «Una actuació que, per cert, incompleix la promesa de consens que la mateixa regidora Marta Morell va fer durant la campanya electoral. Una regidora que sosté el PSC al govern municipal; que s’ha negat a tornar l’acta a Podem, partit que l’acaba d’expulsar, i que l’Associació de Veïns de la Concòrdia ha declarat persona non grata per aquest incompliment».

 

El triple d’espai per als infants

Gabriel Fernàndez ha apuntat: «Tirar endavant una obra d’aquesta envergadura sense haver-la pactat amb els veïns —i incomplint, a més, una promesa electoral explícita— és una prova més —una altra per a la col·lecció, i ja en van moltes— de la incapacitat de diàleg i de la manca de voluntat de consens de l’executiu de Marta Farrés; no pas en va, un articulista parlava fa uns dies de despotisme de l’alcaldessa en un mitjà de comunicació local. Esquerra Republicana no té res a veure amb aquest vell estil: la nostra manera d’entendre la política municipal i el nostre model de ciutat són uns altres, diametralment oposats. Cal escoltar què volen els veïns i consensuar un projecte adequat; per tant, cal parar l’obra en curs. Fem-ho en una taula de treball específica on ens asseguem tots: veïns i entitats del barri i grups municipals».

Fernàndez ha reblat: «Sense caure, mai, en l’autocomplaença, ens agrada, com sabeu, recordar i reivindicar la bona herència del Govern de Transformació 2015-2019, del qual vaig tenir l’honor de formar part. Recordem que aquell govern va presentar el febrer del 2019 un projecte de remodelació de la plaça de la Llibertat, que l’actual executiu del PSC ha descartat. Aquell projecte triplicava l’espai dedicat al desenvolupament i a l’esbarjo dels nens i que s’adaptava a les capacitats de tots. I recordem, també, que aquell govern va promoure les vuit noves pistes de petanca, que n’acullen tornejos i esdeveniments. Tornem al punt de partida, desfem la mala feina feta per la regidora Morell sense escoltar els veïns i acordem-hi el projecte definitiu».