Els set regidors d’Esquerra Republicana renuncien a les localitats protocol·làries dels actes de festa major perquè es posin a la disposició dels ciutadans

  • Gabriel Fernàndez, portaveu d’ERC: «És un gest petit, però és l’únic que podem tenir i expressa la nostra coherència amb els valors republicans»

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, el principal de l’oposició, amb set regidors, ha decidit renunciar a totes les localitats protocol·làries que tenia reservades per als actes de la festa major, que comença avui, perquè es puguin posar a la disposició els ciutadans que s’han quedat sense entrades. Els seients per assistir-hi s’esgoten cada dia al cap de pocs minuts d’haver-los posat a la venda a causa dels aforaments insuficients establerts pel govern municipal. Els republicans lamenten que «la festa no sigui major» i defensen que el govern municipal del PSC l’hauria pogut acordar amb entitats i partits i hauria pogut preveure aforaments superiors d’acord amb els criteris sanitaris actuals per no «excloure» tants ciutadans.

Valors republicans

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha dit: «Són molts els ciutadans i famílies que no han pogut aconseguir localitats, i, en canvi, el govern havia reservat dues cadires a cada acte per grup municipal. Nosaltres hi renunciem. Alliberem tots els nostres seients reservats per Protocol i exigim a l’executiu local que els posi a la disposició de la ciutadania. És un gest petit, però és l’únic que podem tenir i expressa la nostra coherència amb els valors republicans».

Fernàndez ha afegit: «És evident que el govern del PSC podria haver fet més, molt més, perquè aquesta festa, que no serà la de sempre, continués sent major amb la mateixa seguretat; és evident, també, que no hi ha hagut ni voluntat ni capacitat per generar consensos. L’alcaldessa Marta Farrés i el regidor Carles de la Rosa haurien pogut fer més perquè tantíssima gent sense entrada no se sentís exclosa de la festa. Per acordar-ne el programa amb grups municipals i entitats; específicament, amb les de cultura popular, que ahir deien ‘prou’ públicament al maltractament per part de l’executiu socialista».

I ha reblat: «Agraïm l’esforç dels professionals, voluntaris i entitats. I malgrat tot, animem els sabadellencs i les sabadellenques a gaudir de la festa. Aquests dies els regidors republicans serem als actes acompanyant, saludant i escoltant la gent, però drets».