El Grup Municipal d’Esquerra presenta els seus 4 eixos d’actuació per aquest mandat.

Aquest matí tots els membres del Grup Municipal han presentat els 4 principals eixos d’actuació política.

Juli Fernàndez, cap del Grup Municipal, ha explicat que el nostre grup és actualment el més nombrós que ha tingut mai un grup municipal a la oposició des del 1999. Per aquest motiu, serà el  principal partit que fiscalitzarà, però que també proposarà polítiques per la ciutat.

 “El que farem aquesta legislatura és exercir un paper propositiu, buscant la millora de la vida dels nostres veïns i veïnes. Tot això ho farem, com sempre hem fet, amb coresponsabilitat, seriositat, diàleg i treball amb tothom, esforç, persistència i exigència, i en coherència amb el nostre programa i compromís amb la ciutadania  posant sempre per sobre de tot els interessos de la majoria, dels més de 213.000 veïns i veïnes de la ciutat que volen el millor per a Sabadell.”

Per aquest motiu, després del ple d’investidura, el grup municipal vol traslladar públicament els 4 compromisos bàsics, que són els eixos de la política de construcció de ciutat i fonamentalment de la feina com a grup municipal i partit.


Èlia Soriano Costa, portaveu adjunta del grup, ha estat l’encarregada d’explicar els eixos 1 i 2

  • Compromesos amb la Sabadell republicana que lidera el país, davant l’immobilisme que representa el “statu quo”, els regidors i regidores d’Esquerra nosaltres treballarem per a seguir impulsant des de la ciutat la construcció d’un país de benestar per a tothom. I com es tradueix això a l’àmbit municipal? Doncs mantenint la fermesa davant dels oligopolis del IBEX35 que no entenen de drets ni de la dignitat de les persones. En el manteniment dels avenços que ens han fet pioners en les polítiques socials i en la defensa d’aquests drets i dignitat, com han estat les vies sancionadores impulsades pel nostre partit a Sabadell per incompliment de la llei 24/2015, o en les mesures impulsades a l’àmbit de l’habitatge, sempre hi serem i en plantejarem de nous sempre que calgui perquè per sobre de tot hi ha  els drets bàsics de les persones. Sabadell no és una realitat aïllada, cap ciutat ho és.

Des de les ciutats construïm drets i benestar, perquè és des de l’espai on es detecten i pateixen les necessitats més rellevants de la ciutadania, com són l’habitatge, l’atur o la pobresa. I per això és vital que des Sabadell s’aposti pel municipalisme, com a via per a construir un país que situí a les persones i les seves necessitats al centre, amb una mirada social i una perspectiva feminista, generant polítiques públiques que contribueixin a fer del nostre municipi un entorn més just i proper.

Nosaltres estarem sempre defensant inequívocament la diversitat cultural i l’heterogeneïtat, els drets cívics i socials individuals i col·lectius. En aquests moments de vulneració i retrocés de drets fonamentals que patim com societat, nosaltres ni som neutrals ni som equidistants, per tant davant de la injustícia, treballarem com sempre, defensant els drets i la llibertat.

  • Compromesos amb la Sabadell per a tothom, amb un Ajuntament que governi per a tota la ciutat, respectant els sentiments de solidaritat cap els presos i preses polítiques i els exiliats i exiliades per part de milers i milers de sabadellencs i sabadellenques, encara més quan tenim a dos ciutadans de Sabadell a la presó. Més enllà de la majoria de partits a l’actual Consistori -14 regidors/es representem a diferents forces polítiques que defensem inequívocament la llibertat dels presos i preses polítiques i la recerca d’una solució dialogada al conflicte polític català-, a la ciutat és encara més gran aquesta majoria entre la ciutadania, ja que milers de sabadellencs i sabadellenques que voten altres opcions polítiques amb o sense representació al Consistori, també comparteixen aquest posicionament.

Nosaltres doncs sempre treballarem en propostes que permetin que l’Ajuntament de Sabadell expressi i es posicioni sempre al costat dels i les preses i exiliades i denunciant i rebutjant les vulneracions de drets fonamentals que estan patint ells, les seves famílies i tota la ciutadania de Sabadell, de Catalunya i de l’Estat.

Gabriel Fernàndez, portaveu del Grup Municipal, ha explicat els eixos 3 i 4:

  • Compromesos amb la transparència i el combat contra la corrupció a totes les seves formes. Per això anunciem que liderarem un gran acord polític de ciutat on es reconegui els perjudicis que el cas Mercuri ha suposat i encara suposa per Sabadell, i que hi hagi un compromís ferm pel que l’Ajuntament de Sabadell continuarà com acusació particular del cas Mercuri. També emplacem a l’actual govern del PSC a no abdicar ni baixar la guàrdia en el control i fiscalització dels serveis públics, i a que dediquin tots els esforços i recursos possibles a garantir la màxima qualitat democràtica, el bon ús dels recursos públics i evitant qualsevol tipus de tràfic d’influències.

Farem tot el que estigui a les nostres mans per a què Sabadell continuï garantint el compliment dels diferents contractes especialment el de la neteja viària i recollida de residus, que és el més important de la ciutat econòmicament i amb un gran impacte en la vida de la nostra gent, i estarem atents per a què les millores introduïdes en molts contractes es compleixin (SAD, Neteja edificis, etc.). Per garantir i aprofundir en el control i la fiscalització dels serveis públics hi serem sempre.

  • Compromesos amb els grans reptes de Sabadell definits i àmpliament compartits pels diferents actors polítics i socials de la ciutat. A data d’avui existeixen més de 100 projectes i propostes, en l’àmbit social,  físic i econòmic, que es troben en diferents fases d’elaboració, de procés administratiu i d’execució que vam impulsar des del govern i que naturalment volem que siguin realitat, perquè milloren la vida dels i les sabadellenques. Un bon exemple són els projectes relacionats amb promoure una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient, amb la seguretat dels vianants i amb la promoció de l’activitat econòmica municipal. Nosaltres sempre hi serem acompanyant-les per garantir que passin.

Pel què fa  als nous projectes i propostes, sempre els analitzarem i valorarem des d’un punt de vista  constructiu, posant la ciutat per sobre de tot i amb coherència amb la nostra visió i valors republicans. Serem molt exigents i bel·ligerants amb aquells projectes que es vulguin tirar enrere, o bé amb qualsevol proposta que signifiqui una involució, un retorn al passat, en aquells aspectes que hem avançat durant el darrera mandat, generant un greuge per les nostres veïns i veïnes.

Per concloure, Gabriel Fernàndez ha explicat que “aquests són els 4 compromisos amb els que Esquerra inicia aquest mandat, sempre amb la voluntat de fer propostes que continuïn millorant la vida de la gent. Des de l’evident discrepància amb el Govern del PSC i el respecte institucional, estem constituïts com a principal Grup Municipal de l’oposició i som l’eina per fer propostes que millorin Sabadell i la vida de la seva gent”.