El conseller Roger Torrent es troba amb agents econòmics de Sabadell i coneix les propostes de Gabriel Fernàndez perquè la ciutat generi llocs de treball de qualitat

  • Torrent i Fernàndez han visitat L’Amanidor, el nou restaurant de CIPO al casal cívic de la Creu de Barberà, on s’han reunit amb representants d’organitzacions empresarials i d’empreses sabadellenques
  • Conseller Roger Torrent: «Estem impulsant la transformació del sistema productiu del país. Necessitem que les ciutats com Sabadell en siguin també referents i que comptin amb alcaldes republicans com en Gabriel Fernàndez»
  • Alcaldable Gabriel Fernàndez: «Hem de planificar l’orientació de l’economia de Sabadell cap a sectors d’alt valor afegit, que creïn llocs de treball de qualitat i que siguin respectuoses amb la natura i socialment responsables»

El conseller d’Empresa i Treball del govern de la Generalitat, Roger Torrent, ha estat aquest migdia al sud de Sabadell. Torrent s’hi ha trobat amb agents econòmics de la ciutat i ha conegut de primera mà L’Amanidor, el nou restaurant de CIPO al casal cívic de la Creu de Barberà amb treballadors formats a l’escola d’educació especial Xaloc (avui era el seu primer dia de feina amb contracte laboral). L’expresident del Parlament ha escoltat les propostes de l’alcaldable i portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, per reactivar l’economia sabadellenca i crear-hi llocs de treball de qualitat en activitats de valor afegit i respectuoses amb el medi ambient, que ha contraposat amb projectes com SurfCity.

Torrent i Fernàndez han rebut les propostes i inquietuds de representants d’organitzacions empresarials i, també, d’empresaris de sectors diversos. El conseller els ha exposat les principals polítiques del departament que encapçala i les seves accions concretes a Sabadell, i l’alcaldable ha posat l’acció d’ERC a Empresa i Treball com a exemple i referent de la seva proposta per potenciar el teixit productiu local i que això reverteixi en el benestar dels veïns de la ciutat.

Reindustrialitzar Sabadell

En el transcurs de la visita, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha dit: «Estem impulsant la transformació del sistema productiu del país per fer-lo més sostenible, adaptat a les noves realitats, orientat a donar resposta a les necessitats de la societat, competitiu en qualitat del treball. I això passa per recuperar pes industrial, captar inversions, ajudar les pimes en la digitalització del seu model de negoci, afavorir la innovació, reforçar la formació professional i donar suport a projectes cooperatius i d’economia social i solidària. És un repte compartit, de país, que des del Govern hem de liderar, però que necessita de la implicació en l’àmbit local. Necessitem que les ciutats de referència del país, com Sabadell, siguin també referents d’aquesta transformació i que comptin amb alcaldes republicans com en Gabriel Fernàndez».

L’alcaldable i portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha assegurat: «Que Sabadell sigui capital vol dir que n’exerceixi, també en el camp de l’economia i, molt particularment, de la indústria. Ho necessitem i ens ho mereixem. És més: no tenim alternativa: no podem ser un satèl·lit ni una ciutat dormitori perquè la qualitat de la nostra activitat econòmica és condició sine qua non per al benestar dels nostres veïns. També des de l’Ajuntament, hem de planificar la reindustrialització de la ciutat, l’atracció de noves inversions, l’orientació del teixit econòmic de Sabadell cap a sectors concrets que tinguin alt valor afegit, que creïn llocs de treball de qualitat i que siguin respectuoses amb el medi ambient i socialment responsables. Tot el que són projectes d’economia social lligats a la comunitat i que tenen tot el nostre suport com ara L’Amanidor o el Mercat de Campoamor, que encarnen valors com la proximitat, la innovació, l’autoocupació, i tot el que no són, precisament, projectes superflus i insostenibles com SurfCity.

Fernàndez ha reblat: «Tot això ERC ja ho està fent a escala nacional amb el conseller Torrent i el seu equip, i jo mateix i el meu ens comprometem a treballar en aquest sentit al costat del teixit econòmic quan, a partir del 2023, tornem a liderar el govern de la ciutat. Ens hi deixarem la pell perquè Sabadell ho necessita, s’ho mereix i no té alternativa. Hi treballarem de valent des del govern municipal, fent costat a les empreses que ja tenim i a les que tindrem. Serà possible».