Davant l’absència de transparència i praxis ètiques qüestionables, nosaltres diem NO.

Davant d’un possible incompliment del Codi Ètic dels assessors del govern de l’Ajuntament de Sabadell en la seva contractació, nosaltres demanem transparència.

Divendres passat, al Ple de l’Ajuntament, el govern del PSC/Podemos va sotmetre a votació l’aprovació d’una modificació de llocs de treball. En el començament del debat d’aquest punt -modificació de llocs de treball- esclata el que hores abans es va fer públic des de diversos mitjans de comunicació locals i nacionals: la contractació de Juanjo Caceres Nevot com assessor del govern municipal, parella de la tinenta d’alcaldessa de Podem (Marta Morell), i justament a l’àrea que ella gestiona. El govern municipal de Marta Farres ha contractat a aquesta persona com “assessor en temes de memòria històrica”. El sou d’un assessor municipal de govern és actualment prop de 50.000 euros anuals bruts.

Gabriel Fernàndez, el portaveu del Grup Municipal, ha explicat que “per aquesta raó ERC va votar en contra i entenem que la resta de partits també per raons similars. Hem demanat que la Comissió d’Ètica Pública de l’Ajuntament de Sabadell doni comptes a la Junta de Portaveus del nomenament dels càrrecs de confiança, ja que s’ha posat de manifest  que existeix un possible conflicte d’interessos, amb la contractació de familiars o persones amb primer grau d’afinitat, i per tant un incompliment del Codi Ètic dels Alts Càrrecs de l’Ajuntament de Sabadell.”  En aquets sentit i per a concloure Gabriel Fernàndez ha volgut remarcar que “Fa quatre anys ens vam conjurar a la nostra ciutat per a intentar no tornar mai més a dinàmiques i estils que tant de mal ens van fer, allunats de la regeneració política, la honestedat i la transparència. Per això vam crear una regidoria especifica de Transparència, actualment diluïda com a tal, i vam impulsar un Codi Ètic dels Alts càrrecs, aprovat pel Ple, que contempla la creació de la Comissió d’Ètica Publica de l’Ajuntament, un important mecanisme per a garantir l’ètica i la transparència dels polítics i alts càrrecs, que per sort avui tenim plenament vigent a la ciutat”.  

Així no. Rebutjada la modificació dels llocs de treball.

La proposta que va ser rebutjada incloïa, a més de les modificacions de llocs de treball d’acord amb el nou cartipàs i les regularitzacions acordades amb els sindicats i agents socials, la creació de les places de Coordinador/a Adjunt/a amb grup de classificació A1/A2, CD 26/27. Aquestes figures responen clarament a qüestions polítiques i suposen un increment en l’estructura, amb un model més vertical de gestió, i de la plantilla de l’Ajuntament amb un augment directe en la massa salarial de 70.926,71€.

Élia Soriano Costa, portaveu adjunta: “Lamentem que el fet d’incloure modificacions de marcat caràcter polític en aquest punt d’aprovació hagi impedit les millores necessàries per al personal de l’Ajuntament, però en cap cas podem permetre que en aplicació de les mesures laborals corresponents s’aprofiti per colar l’aprovació de canvis de marcat caràcter polític. És per aquesta raó que al Ple vam demanar separar els acords, o en el seu defecte la retirada de la proposta de votació, per poder tractar els temes laborals de manera independent, però el govern del PSC va voler forçar la votació per assolir per aquesta via la creació de places polítiques per a reforç del govern, i la majoria del Ple els hem dit que així no”.

Des d’ERC ens trobaran sempre en les propostes de millora de les condicions laborals dels treballadors i en aquest sentit volem reiterar la nostra voluntat de tractar les dues qüestions de manera diferenciada. Malauradament la negativa a fer-ho del govern del PSC-Podemos no ho ha permès.