Aprovada per unanimitat la proposta d’ERC per crear un permís de menstruació i menopausa per al personal de l’Ajuntament de Sabadell

  • La Junta de Portaveus hi ha donat llum verda per unanimitat
  • Glòria Llobet: «Cal dur l’acord polític a la pròxima mesa de negociació col·lectiva i incorporar-lo al conveni incloent-hi la retribució del permís»

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat la moció d’Esquerra Republicana perquè es creï un permís de menstruació i menopausa de fins a 12 dies anuals per al personal de l’Ajuntament de Sabadell i les empreses municipals. El grup republicà, el principal de l’oposició, ha consensuat la proposta, presentada al mes de maig, en diverses reunions a les quals ha convocat les altres formacions polítiques i, també, les seccions sindicals que representen els treballadors de la institució.

La mesura es dirigeix «a les persones menstruants treballadores d’aquesta institució» com a dret per a totes les que «necessitin acollir-s’hi». La moció republicana aprovada suposa «manifestar el compromís» d’incorporar el nou permís, instar el govern municipal a dur l’acord a la pròxima mesa de negociació col·lectiva perquè es faci efectiu dins el termini de sis mesos, i estudiar incorporar-lo com a clàusula social als concursos del consistori.

Glòria Llobet, regidora del Jovent Republicà a l’Ajuntament de Sabadell

Ha de ser retribuït

La regidora Glòria Llobet, del Jovent Republicà, ha afirmat: «Estem satisfets d’haver pogut aprovar la moció i d’haver-ho fet per unanimitat. Hi hem treballat amb la resta de grups municipals i els agraïm la disposició. Ara bé: aquest permís ha de ser retribuït, cosa que alguns grups no aproven. No es pot penalitzar les dones i els homes trans que treballen a l’Ajuntament i a les seves empreses pel sol fet de tenir la menstruació o la menopausa. Cal dur aquest acord polític unànime a la pròxima mesa de negociació col·lectiva i incorporar-lo al conveni laboral incloent-hi la retribució del permís. Esquerra Republicana ens comprometem a vetllar-ho i a continuar treballant perquè aquest dret no es limiti a l’administració pública, sinó que es reconegui a tots els sectors econòmics».