Juli Fernàndez: “davant del 155, la repressió i la corrupció, posem republicanisme i honestedat”

La plaça Marcet, futura plaça de les Dones del Tèxtil, s’omple en l’acte de campanya d’ERC a Sabadell.

El candidat a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez, ha  estat l’encarregat d’iniciar l’acte a Sabadell, i ho ha fet reivindicant que “Sabadell, una ciutat treballadora i obrera, sempre s’ha alçat davant la injustícia i la vulneració dels drets, i aquesta vegada també ho farem. La llibertat pels republicans és que la llei 24/2015 que ens dóna eines per protegir la gent que pateix, no sigui tombada per l’Estat. La república que guanyarem, la volem lliure, sense lleis mordassa, una República on les pensions són dignes, on l’educació és pública i de qualitat i on la LOMCE no hi té cap espai”. També ha criticat el socialistes: “diuen que amb ells tot serà diferent, i no és cert. Serà diferent amb Esquerra, que davant del 155, la repressió i la corrupció, posem republicanisme i honestedat”.

 “Cal omplir les urnes de vots republicans, perquè només Esquerra pot frenar l’ascens del feixisme, plantar cara a la repressió i a la intolerància” Carolina Telechea

La candidata al Congrés Carolina Telechea, per la seva banda, ha explicat que avui ella i Rufián han visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó del Soto del Real, i que els han demanat que transmetessin a la ciutadania que “hem de sortir ara més que mai a guanyar i a guanyar-nos la llibertat que ens permeti arribar a la independència i a la República”. En aquest sentit, Telechea ha defensat que “cal omplir les urnes de vots republicans, perquè només Esquerra pot frenar l’ascens del feixisme, plantar cara a la repressió i a la intolerància”.

El candidat de Sobiranistes, Joan Josep Nuet, també ha intervingut a l’acte per evidenciar que “l’única solució la trobarem a les urnes, no a despatxos: quan tots els homes i dones puguin agafar una papereta, posar-la a una urna i decidir el seu futur”, i ha advertit que “si no hi ha unes bancades plenes de republicans i republicanes catalans, pot ser que la victòria del PSOE sigui una victòria de la vergonya”. Nuet ha fet referència a Sabadell i a la feina de Juli Fernàndez recordant que la plaça Marcet canvia de nom properament: “Ens trobem a la plaça Marcet, però aquesta canvia de nom, perquè el que fa quan ERC governa és que quan governen i entren per la porta, els feixistes marxen”.

Rufián a la ministra Batet: “No t’acceptem ni mitja lliçó; no sou socialistes ni obrers

El candidat al Congrés Gabriel Rufián ha respost a la ministra Meritxell Batet, que avui ha dit que Esquerra Republicana “no sap què és ser d’esquerres”, dient-li que “no t’acceptem ni mitja lliçó; no sou socialistes ni obrers”. Rufián li ha recordat que el PSOE ha votat en contra de moltes iniciatives d’esquerres, com la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012, la compareixença de Rajoy i Florentino Pérez a la comissió d’investigació de les clavegueres de l’Estat o la reducció del pressupost militar un 40%.

Al llarg de l’acte, el candidat republicà ha defensat el paper d’Esquerra al Congrés en aquesta darrera legislatura: “Hem plantat cara, hem sigut oposició; nosaltres, sent 9, hem estat més valents que els que volien ‘asaltar los cielos’, ha assegurat. També ha aprofitat l’ocasió per respondre a les declaracions del líder del PP, Pablo Casado, que ha dit que al monarca espanyol “el vam votar tots”. “Casado té raó en part; al pare de Felip VI el va votar algú: Francisco Franco”, ha deixat anar Rufián.